Glasvezel aanleggen

Glasvezel aanleggen

Glasvezel aanleggen? U heeft het vast wel al gezien of erover gehoord: glasvezel het supersnelle internet. Het komt steeds vaker voor en iedereen wilt er graag gebruik van maken, maar het is nog niet overal aangelegd. Wilt u glasvezel aan laten leggen zonder zorgen en problemen? Zoek dan niet verder en laat F&M Kabeltechniek, wij nemen de zorgen uit uw handen. Ons team is erg zorgvuldig, gecertificeerd, snel en slagvaardig. Wij denken graag met u mee en zien overal een oplossing.

Hoe werkt glasvezel aanleggen eigenlijk

Glasvezel aanleggen is één van de ontwikkelingen wat erg snel groeit. Het komt steeds meer voor dat mensen graag willen overstappen op glasvezel, omdat het internet simpelweg veel sneller en beter is. Alleen vraagt u zich misschien wel af hoe wordt dit aangesloten? Het is erg simpel, de stoeptegels worden zorgvuldig uit de grond gehaald, nadat dit is gebeurt wordt de glasvezel kabel ondergronds aangesloten op uw woning.

Is het glasvezel gebruiksklaar na het aanleggen?

U heeft glasvezel aan laten leggen en weet niet of het gebruiksklaar is, geen probleem wij helpen u graag zodat u zo goed mogelijk geholpen wordt. Nadat de kabel ondergronds is aangesloten moet er nog een aansluitpunt komen. Deze zal dan in de meterkast geplaatst worden. Als deze geplaatst is bent u eigenlijk zo goed als klaar, maar moet u wel een abonnement afsluiten met uw provider die glasvezel aan kan bieden. Providers zoals Ziggo bieden momenteel nog geen glasvezel aan

Glasvezel Aanleggen

Waarom zou u glasvezel aanleggen?

Het aanleggen van glasvezel zal u veel goed doen, het komt namelijk met veel voordelen. Één van deze voordelen is dat uw internet gelijk een stuk sneller zal zijn. Zodra u bent overgestapt naar glasvezel zult u ook merken dat uw download en uploadsnelheid veel sneller is dan ervoor. Met alle voordelen komen ook nadelen, helaas zal uw abonnement glasvezel wel wat duurder worden dan uw normale internet abonnement. Toch kiezen er veel mensen ervoor om glasvezel te gebruiken, omdat het simpelweg meer voordelen heeft.

De voordelen van e-fiber glasvezel

E-fiber glasvezel heeft diverse voordelen te bieden. Hieronder hebben wij enkele voordelen voor je op een rij gezet.

Het snelste internet

Glasvezel biedt diverse mogelijkheden. Je kunt niet alleen bellen, maar ook internetten en tv kijken. Glasvezel internet is betrouwbaar, snel en stabiel. Daar waar de meeste huishoudens een internetsnelheid van 50 Mbit/s hebben, kan e-fiber glasvezel wel 500 tot 1000 Mbit/s opleveren.

Snelheid wordt niet onderbroken

Wat ook een groot voordeel aan glasvezel internet is, is dat de kabels zeer sterk zijn. De kabels zijn eenvoudig over een afstand van 2 kilometer te leggen zonder dat de snelheid van je internet lager wordt. Wanneer je een andere aansluiting hebt, is dit doorgaans niet het geval. Stel dat je internet via de telefoonlijn hebt, dan bepaalt de afstand tussen je woning en de wijkcentrale hoe snel je internet zal zijn. Des te verder weg je zit van de wijkcentrale, des te slechter je internetverbinding zal zijn.

Hoge upload- en downloadsnelheid

Met glasvezel internet profiteer je van een even snelle uploadsnelheid als downloadsnelheid. Dit is niet het geval bij DSL en kabel. Met glasvezel internet haal je enorm snel bestanden van het internet af en kun je ze met dezelfde snelheid versturen. Ideaal dus als je aan het werk bent, studeert of om andere redenen snel bestanden wilt versturen en ontvangen.

Minst gevoelig voor storingen

Nog een groot voordeel van glasvezel internet is dat dit internet het minst gevoelig voor storingen is. Gebruik je dus glasvezel internet, dan zal je niet snel last hebben van internet dat uitvalt. Dit is al onderzocht door onder andere de Consumentenbond.

Wat zijn de nadelen van e-fiber glasvezel?

Met het glasvezel dat nu overal opkomst is komen er heel erg veel voordelen bij kijken, maar komen hier ook nadelen bij kijken? Het antwoord is ja. Zoals bekend is Ziggo één van de grootste providers in Nederland, maar helaas heeft Ziggo nog geen glasvezel. Dus als u er aan zou denken om glasvezel te gaan gebruiken dan is de kans dat u moet overstappen erg groot. Wat dan ook een nadeel kan zijn is dat uw abonnement duurder zal zijn, want glasvezel is vaak duurder dan een DSL- of kabel abonnement.

Snel contact opnemen?

Heeft u vragen over glasvezel of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of per e-mail: info@fmkabeltechniek.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op de zaak. Adres: Fruitweg 25, 2525 KG Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Volg ons dan op Facebook & LinkedIn.