Is glasvezel verplicht?

Alles over glasvezel!

Is glasvezel verplicht en wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan? Glasvezel is ook wel vezel van glas. Deze vezel is zo dun als haar. Door de vezel heen worden met een zeer grote snelheid data en signalen verzonden. Deze signalen kaatsen tegen de binnenkant van de vezels aan. Hierdoor kunnen er zonder verlies van kwaliteit zeer grote bestanden en data over het netwerk verstuurd worden en profiteer je van supersnel internet. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van glasvezel en kom je te weten of glasvezel verplicht is. Lees snel verder voor meer informatie over glasvezel internet.

Hoe werkt glasvezel?

Als u er over nadenkt om glasvezel aan te sluiten vraagt u zich vast wel af: ‘’hoe werkt glasvezel?’’ Geen paniek! F&M kabeltechniek heeft het antwoord voor u. Glasvezel is een flinterdunne vezel dat gemaakt is van een soort glas. Door dit glas wordt er informatie heen en weer gestuurd met de snelheid van het licht. Dit is natuurlijk veel sneller dan normaal internet, daarom sluiten veel mensen zich nu aan aan het glasvezelnetwerk!

Is Glasvezel Verplicht

De voordelen van e-fiber glasvezel

E-fiber glasvezel heeft diverse voordelen te bieden. Hieronder hebben wij enkele voordelen voor je op een rij gezet.

Het snelste internet

Glasvezel biedt diverse mogelijkheden. Je kunt niet alleen bellen, maar ook internetten en tv kijken. Glasvezel internet is betrouwbaar, snel en stabiel. Daar waar de meeste huishoudens een internetsnelheid van 50 Mbit/s hebben, kan e-fiber glasvezel wel 500 tot 1000 Mbit/s opleveren.

Snelheid wordt niet onderbroken

Wat ook een groot voordeel aan glasvezel internet is, is dat de kabels zeer sterk zijn. De kabels zijn eenvoudig over een afstand van 2 kilometer te leggen zonder dat de snelheid van je internet lager wordt. Wanneer je een andere aansluiting hebt, is dit doorgaans niet het geval. Stel dat je internet via de telefoonlijn hebt, dan bepaalt de afstand tussen je woning en de wijkcentrale hoe snel je internet zal zijn. Des te verder weg je zit van de wijkcentrale, des te slechter je internetverbinding zal zijn.

Hoge upload- en downloadsnelheid

Met glasvezel internet profiteer je van een even snelle uploadsnelheid als downloadsnelheid. Dit is niet het geval bij DSL en kabel. Met glasvezel internet haal je enorm snel bestanden van het internet af en kun je ze met dezelfde snelheid versturen. Ideaal dus als je aan het werk bent, studeert of om andere redenen snel bestanden wilt versturen en ontvangen.

Minst gevoelig voor storingen

Nog een groot voordeel van glasvezel internet is dat dit internet het minst gevoelig voor storingen is. Gebruik je dus glasvezel internet, dan zal je niet snel last hebben van internet dat uitvalt. Dit is al onderzocht door onder andere de Consumentenbond.

Wat zijn de nadelen van glasvezel?

Met het glasvezel dat nu overal opkomst is komen er heel erg veel voordelen bij kijken, maar komen hier ook nadelen bij kijken? Het antwoord is ja. Zoals bekend is Ziggo één van de grootste providers in Nederland, maar helaas heeft Ziggo nog geen glasvezel. Dus als u er aan zou denken om glasvezel te gaan gebruiken dan is de kans dat u moet overstappen erg groot. Wat dan ook een nadeel kan zijn is dat uw abonnement duurder zal zijn, want glasvezel is vaak duurder dan een DSL- of kabel abonnement.

Mag ik glasvezel weigeren?

Is glasvezel verplicht? Wellicht vraag je je dat af. Je bent allereerst niet verplicht om glasvezel te gaan gebruiken. Het is een extra aansluiting. Alle andere aansluitingen, zoals breedband bijvoorbeeld, blijven gewoon bestaan en kunnen ook gebruikt worden. Wil je glasvezel gebruiken, dan dien je een abonnement af te sluiten bij de provider. Wanneer glasvezel je wordt aangeboden, mag je altijd weigeren. Kies je voor glasvezel en ligt de kabel tot de voorgevel, dan wordt een afspraak met je gemaakt via de provider voor het aansluiten van de kabel in de meterkast. Daarna kun je gebruikmaken van glasvezel en profiteren van razendsnel internet.

Snel contact opnemen?

Heeft u vragen over glasvezel of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of per e-mail: info@fmkabeltechniek.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op de zaak. Adres: Fruitweg 25, 2525 KG Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Volg ons dan op Facebook & LinkedIn.