Wanneer glasvezel aansluiten?

Wanneer glasvezel aansluiten?

Dit is wanneer je het beste glasvezel kunt aansluiten

Wanneer glasvezel aansluiten? Steeds meer huizen in Nederland worden op een glasvezelnetwerk aangesloten. Anno 2022 heeft meer dan de helft van de huishoudens een glasvezelkabel tot aan de meterkast. Ook hebben bijna 2 miljoen mensen een internet abonnement via het glasvezelnetwerk. Glasvezel internet is toekomstbestendig en is veel sneller dan het DSL netwerk. Wat is glasvezel internet precies? Wat is het verschil tussen glasvezel en kabelinternet en waarom zou je juist wel of niet moeten kiezen voor glasvezel? Dat en meer vertellen wij je in dit artikel.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet is razendsnel internet en zorgt voor zowel hogere download- als uploadsnelheden. Glasvezel internet is toekomstbestendig internet. Tegenwoordig sluiten we steeds meer apparaten aan op het internet. Denk aan de tv, slimme beveiligingssystemen, een slimme thermostaat, enzovoort. In de toekomst zullen hier naar verwachting nog meerdere apparaten bijkomen. Glasvezel internet is hiertegen bestand en kan hogere snelheden halen dan DSL of kabel internet. Om hier wat meer inzicht in te geven, vertellen we je ook graag wat meer over het verschil tussen DSL internet en kabel internet.

De voordelen van glasvezel internet

E-fiber glasvezel heeft diverse voordelen te bieden. Hieronder hebben wij enkele voordelen voor je op een rij gezet.

Het snelste internet

Glasvezel biedt diverse mogelijkheden. Je kunt niet alleen bellen, maar ook internetten en tv kijken. Glasvezel internet is betrouwbaar, snel en stabiel. Daar waar de meeste huishoudens een internetsnelheid van 50 Mbit/s hebben, kan e-fiber glasvezel wel 500 tot 1000 Mbit/s opleveren.

Snelheid wordt niet onderbroken

Wat ook een groot voordeel aan glasvezel internet is, is dat de kabels zeer sterk zijn. De kabels zijn eenvoudig over een afstand van 2 kilometer te leggen zonder dat de snelheid van je internet lager wordt. Wanneer je een andere aansluiting hebt, is dit doorgaans niet het geval. Stel dat je internet via de telefoonlijn hebt, dan bepaalt de afstand tussen je woning en de wijkcentrale hoe snel je internet zal zijn. Des te verder weg je zit van de wijkcentrale, des te slechter je internetverbinding zal zijn.

Hoge upload- en downloadsnelheid

Met glasvezel internet profiteer je van een even snelle uploadsnelheid als downloadsnelheid. Dit is niet het geval bij DSL en kabel. Met glasvezel internet haal je enorm snel bestanden van het internet af en kun je ze met dezelfde snelheid versturen. Ideaal dus als je aan het werk bent, studeert of om andere redenen snel bestanden wilt versturen en ontvangen.

Minst gevoelig voor storingen

Nog een groot voordeel van glasvezel internet is dat dit internet het minst gevoelig voor storingen is. Gebruik je dus glasvezel internet, dan zal je niet snel last hebben van internet dat uitvalt. Dit is al onderzocht door onder andere de Consumentenbond.

Verschil DSL internet en kabel

Heb je internet via DSL, dan is de snelheid van de verbinding afhankelijk van hoe ver de afstand tot de wijkkast betreft. Soms is de werkelijke snelheid van het internet lager dan wordt geadverteerd. In buitengebieden kan DSL internet soms zo langzaam zijn, dat deze niet meer te gebruiken is. Niet alleen wordt de telefoonkabel gebruikt om te internetten. Ook de televisiekabel wordt hiervoor gebruikt. Je dient niet alleen een internetabonnement, maar ook een televisie abonnement bij dezelfde provider af te sluiten. In vergelijking met DSL internet is kabelinternet beter bestand tegen storingen. Wil je echter veel meer zekerheid hebben, dan kun je het beste voor glasvezel internet kiezen.

Wat zijn de nadelen van glasvezel?

Glasvezel internet heeft enkele nadelen. Dit nadeel is dat deze internetverbinding duurder is dan kabelverbinding of DSL-verbinding. Het kan zijn dat dit je tegehoudt om te kiezen voor glasvezel internet. Echter is glasvezel internet de investering meer dan waard, omdat je er razendsnel internet voor terugkrijgt. Een ander nadeel is dat wanneer glasvezel door een lokale provider is aangelegd bij je, de keuze vaak meer beperkt is. Ook betaal je doorgaans een vastrechtvergoeding aan de provider van glasvezel internet. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de vele voordelen die glasvezel internet te bieden heeft. Zeker als je kiest voor e-fiber glasvezel internet.

Wanneer Glasvezel Aansluiten

Wanneer moet ik wel of niet kiezen voor glasvezel?

Stel dat je nog geen glasvezelaansluiting hebt, dan kan het zijn dat je van een bedrijf een bericht krijgt of je hier interesse in hebt. Hierin wordt gevraagd of je meedoet en of je wenst naar glasvezel over te stappen in de toekomst. Je bent dan niet verplicht over te stappen, maar onthoud wel dat glasvezel het meest toekomstbestendige netwerk van dit moment is. De snelheden zijn veel hoger en ook kun je sneller uploaden en downloaden. En dit alles zonder ruis of storingen. Misschien ben je wel tevreden met je huidige internet en denk je dat overstappen niet perse hoeft. Echter is het zeker aan te raden om naar de toekomst te kijken. Stel dat je nu DSL hebt, dan is het zeker aan te raden om naar glasvezel over te stappen. Je huis zal niet alleen meer waard worden met glasvezel internet, je zal ook minder geld kwijt zijn als je glasvezel met de gehele buurt laat aanleggen. Wil je meer weten over glasvezel internet en de mogelijkheden voor jou? Informeer dan gerust bij de medewerkers van FM Kabeltechniek. Wij staan je graag te woord en helpen je met al je vragen over glasvezel!

Snel contact opnemen?

Heeft u vragen over glasvezel of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of per e-mail: info@fmkabeltechniek.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op de zaak. Adres: Fruitweg 25, 2525 KG Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Volg ons dan op Facebook & LinkedIn.