Wat is e-fiber glasvezel?

Wat is e-fiber glasvezel?

Alles over e-fiber glasvezel en de voordelen hiervan

Ben jij benieuwd wat e-fiber glasvezel is en wat dit je te bieden heeft? Glasvezel staat ook wel als fiber bekend en is een kleine vezel welke gemaakt is van glas. De data wordt middels glasvezelkabels via het licht verzonden. Doordat het licht razendsnel aan en uitgezet wordt. ontstaat er een patroon wat maakt dat de data verzonden kan worden. Dit zorgt voor een gelijke- up en downloadsnelheid. In dit artikel lees je wat je kunt met e-fiber glasvezel en wat hier de voordelen van zijn. Lees snel verder voor meer informatie over e-fiber glasvezel internet en ontdek wat dit jou allemaal kan bieden.

Hoe werkt glasvezel aanleggen eigenlijk

Glasvezel aanleggen is één van de ontwikkelingen wat erg snel groeit. Het komt steeds meer voor dat mensen graag willen overstappen op glasvezel, omdat het internet simpelweg veel sneller en beter is. Alleen vraagt u zich misschien wel af hoe wordt dit aangesloten? Het is erg simpel, de stoeptegels worden zorgvuldig uit de grond gehaald, nadat dit is gebeurt wordt de glasvezel kabel ondergronds aangesloten op uw woning.

Is het glasvezel gebruiksklaar na het aanleggen?

U heeft glasvezel aan laten leggen en weet niet of het gebruiksklaar is, geen probleem wij helpen u graag zodat u zo goed mogelijk geholpen wordt. Nadat de kabel ondergronds is aangesloten moet er nog een aansluitpunt komen. Deze zal dan in de meterkast geplaatst worden. Als deze geplaatst is bent u eigenlijk zo goed als klaar, maar moet u wel een abonnement afsluiten met uw provider die glasvezel aan kan bieden. Providers zoals Ziggo bieden momenteel nog geen glasvezel aan

E-Fiber Glasvezel

De voordelen van glasvezel internet

E-fiber glasvezel heeft diverse voordelen te bieden. Hieronder hebben wij enkele voordelen voor je op een rij gezet.

Het snelste internet

Glasvezel biedt diverse mogelijkheden. Je kunt niet alleen bellen, maar ook internetten en tv kijken. Glasvezel internet is betrouwbaar, snel en stabiel. Daar waar de meeste huishoudens een internetsnelheid van 50 Mbit/s hebben, kan e-fiber glasvezel wel 500 tot 1000 Mbit/s opleveren.

Snelheid wordt niet onderbroken

Wat ook een groot voordeel aan glasvezel internet is, is dat de kabels zeer sterk zijn. De kabels zijn eenvoudig over een afstand van 2 kilometer te leggen zonder dat de snelheid van je internet lager wordt. Wanneer je een andere aansluiting hebt, is dit doorgaans niet het geval. Stel dat je internet via de telefoonlijn hebt, dan bepaalt de afstand tussen je woning en de wijkcentrale hoe snel je internet zal zijn. Des te verder weg je zit van de wijkcentrale, des te slechter je internetverbinding zal zijn.

Hoge upload- en downloadsnelheid

Met glasvezel internet profiteer je van een even snelle uploadsnelheid als downloadsnelheid. Dit is niet het geval bij DSL en kabel. Met glasvezel internet haal je enorm snel bestanden van het internet af en kun je ze met dezelfde snelheid versturen. Ideaal dus als je aan het werk bent, studeert of om andere redenen snel bestanden wilt versturen en ontvangen.

Minst gevoelig voor storingen

Nog een groot voordeel van glasvezel internet is dat dit internet het minst gevoelig voor storingen is. Gebruik je dus glasvezel internet, dan zal je niet snel last hebben van internet dat uitvalt. Dit is al onderzocht door onder andere de Consumentenbond.

Wat zijn de nadelen van glasvezel?

Glasvezel internet heeft enkele nadelen. Dit nadeel is dat deze internetverbinding duurder is dan kabelverbinding of DSL-verbinding. Het kan zijn dat dit je tegehoudt om te kiezen voor glasvezel internet. Echter is glasvezel internet de investering meer dan waard, omdat je er razendsnel internet voor terugkrijgt. Een ander nadeel is dat wanneer glasvezel door een lokale provider is aangelegd bij je, de keuze vaak meer beperkt is. Ook betaal je doorgaans een vastrechtvergoeding aan de provider van glasvezel internet. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de vele voordelen die glasvezel internet te bieden heeft. Zeker als je kiest voor e-fiber glasvezel internet.

Glasvezel Den Haag

Snel contact opnemen?

Heeft u vragen over glasvezel of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of per e-mail: info@fmkabeltechniek.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op de zaak. Adres: Fruitweg 25, 2525 KG Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Volg ons dan op Facebook & LinkedIn.